0723341822
 

המבורגר טבעוני מתכונים

המבורגר טבעוני מתכונים

המבורגר טבעוני הוא מעין קציצת קטניות, פטריות, סויה או כל תחליף אחר, אשר יכול להפוך את הקציצה ליותר מזכירה בטעמה או במירקמה את ההמבורגר הבשרי. ישנם תחלפים רבים וגרסאות שונות להמבורגר טבעוני, ומסעדות רבות מציעות את האופציה. כאשר הקציצה נמצאת בתוך לחמניה עגולה, עם החסה העגבניה, הבצל, הרטבים והצ'יפס בצד, אפשר בקלות להנות מחווית אכילת ההמבורגר, מהטעמים העשירים, אפילו יותר מכשזה היה בשרי.

ישנם גם כן מוצרים רבים בשוק תחליפי הבשר, המציעים המבורגר טבעוני מוכן, אשר לרוב מכיל שילובי סויה כלשהם. ניתן לעשות ארוחה על המנגל עם כל תחליפי הבשר הנהדרים, אשר גם נראים כמו המוצר המקורי לכל דבר, ואף מכילים כמויות חלבון גבוהות. תחליפי בשר אלה יכולים להיות מצויינים ויכולים להיות גם קצת פחות, תלוי בחברה ובטעם אישי.

אפשרות בריאה וטבעית יותר, היא המבורגר העשוי מפטריות או קטניות (עדשים לרוב). מסעדות רבות מגישות פטריה פורטבלו שלמה בתוך לחמניה. פטרית הפורטבלו היא פטריה מאוד "בשרית", אשר עם צלייתה על הגריל ושילוב הטעמים הנכון, הופכת להמבורגר של הטבע. כמו כן, מסעדות רבות נוספות מכינות קציצות המבורגר מעדשים ופטריות, ושילוב הטעמים, המרקמים והיתרונות התזונתיים, הופכים את המנה למנה עשירה, בריאה וטעימה להפליא.

להלן שלל מתכונים נהדרים, אשר "כאן" ממליצים לנסות כל אחד ואחד מהם:

המבורגר עדשים ירוקות ופטריות שמפניון

המרכיבים לכ-6 קציצות :

1 כוס בצל קצוץ

1/2 כוסות גבעולי סלרי קצוצים

1 סלסלת פטריות שמפיניון

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות מושרות כ8 שעות- לא מבושלות

3/4 כוסות אגוזי מלך

100 גרם רסק עגבניות

2 כפות קמח חומוס

5 שיני שום

2 כפות טחינה מלאה מהולה ב-2כפות מים

2 כפות רוטב סויה

1 כפית מלח

1 כפיות פלפל שחור

מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:
קוצצים את הפטריות ומטגנים עם הבצל והסלרי הקצוצים במעט שמן זית, קנולה או כל שמן אחר שמתאים לטיגון.
מניחים את העדשים והאגוזים בקערת מעבד מזון עם להב מתכת, מוסיפים את הפטריות, הבצל והסלרי וטוחנים. מוסיפים גם את שאר הרכיבים וטוחנים.
יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה או ששומנה קלות.
אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
הופכים את הקציצות ואופים 15 דקות נוספות. מומלץ להגיש בלחמנייה מקמח מלא עם מיונז טבעוני, מלפפון קצוץ, עגבנייה, בצל, חרדל וקטשופ. ניתן לשמור בהקפאה ולחמם כשרעבים!

 

המבורגר מעדשים כתומות וקינואה

רכיבים:

1 כוס קינואה   

1 וחצי כוסות עדשים כתומות, מושרות במי ברז לפחות 4 שעות ומסוננות

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

1-2 כפות טחנה גולמית

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

שמן קנולה לטיגון

 

אופן הכנה:

1. בסיר רחב מחממים מעט שמן קנולה. מוסיפים את הקינואה ומעט מלח ומערבבים-מטגנים במשך כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 15-20 דקות, עד שהמים נספגים והקינואה מוכנה.

2. מניחים את העדשים המושרות במיכל של מעבד מזון. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, צ'ילי, טחינה, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת רכה, רטובה ואחידה.

3. מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים קינואה מבושלת ומערבבים. אפשר לטעום ולתקן תיבול.

4. יוצקים למחבת שמן בגובה חצי סנטימטר (לטיגון רדוד), יוצרים מהתערובת קציצות עבות ומהודקות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן שחומות ופריכות.

5. אם רוצים לאפות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב. מברישים בנדיבות בשמן זית וצולים כ-5 דקות. הופכים וצולים 2-3 דקות נוספות.

"כאן" ממליצים להגיש לצד טחינה וירקות, או בלחמניה עם מיונז טבעוני וקטשופ.