0723341822
 

קינוחים טבעוניים מהירים

קינוחים טבעוניים מהירים

טראפלס שוקולד טבעוניים מהירים

רכיבים:

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
  • כ-1/2 כוס חלב סויה או כ-1 כוס קרם קוקוס
  • למילוי: אגוזי לוז, חצאי שקדים, דודבן משומר.
  • לציפוי: קקאו איכותי, שבבי קוקוס, שברי אגוזים.

הוראות הכנה:

1. מניחים את שברי השוקולד בקערה חסינת חום.
2. מחממים את החלב סויה בסיר קטן עד לרתיחה קלה.
3. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד שבקערה. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק וסמיך. כדאי להוסיף את החלב בהדרגה – ישנם הבדלים בין סוגי השוקולד וסוגי החלב ולא כדאי שיווצר קרם דליל מדי. אם השוקולד לא נמס לחלוטין, אפשר להניח את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ולטרוף עד שהכל נמס ואחיד.
4.  מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעה-שעתיים לפחות, עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
+ מוציאים את הקערה מהמקרר ומחלצים בעזרת כפית כמות קטנה מהקרם המוקשה. מגלגלים לצורת כדור ומגלגלים באבקת קקאו או קוקוס לציפוי. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתרת התערובת ומכניסים חזרה למקרר להתגבשות ל-15 דקות נוספות או יותר.