0723341822
 

עוגות טבעוניות

עוגות טבעוניות

יצא לי להיתקל בהרבה אנשים שכאשר אמרתי להם את המילים "עוגה טבעונית" או "עוגיות טבעוניות" נוצר אצלם הרושם שמדובר בקינוח לא טעים, עשוי מחומרים שבטוח אין להם בבית , קינוחים בעלי מראה לא חביב ולא מגרה. כמה מכם גם חושבים כך?
אך המציאות היא בדיוק הפוכה! כיום לטבעונים יש שפע של מוצרים ושפע של מזונות שאין כל הבדל בין הטעמים בין המזון המשלב חומרים מן החי ובין המזון הטבעוני! וכאשר מדובר בקינוחים, המציאות עוד יותר פשוטה. חומרים כגון קמח \קמח מלא, סודה לשתייה, סוכר לבן או חום, אבקת אפייה, תמצית וניל, כל אלו ועוד הם מוצרים שיש בכל בית ומשמשים אותנו להכנת הקינוחים הטבעוניים. כמובן שאם חפץ אדם להכין קינוח המשלב בתוכו אך ורק מרכיבים דלי שומן , גלוטן או סוכר הרי זה מבורך, אך כדי להמחיש עד כמה זה פשוט וקרוב למה שאנחנו מכירים בכל בית, נבחר להתמקד בקינוחים פשוטים.
אז בואו נלך על משהו שכולנו מכירים:

עוגת כושית מצופה בקצפת

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כוסות סוכר
  • חצי כוס קקאו
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כוסות מים
  • 3\2 כוס שמן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לקצפת:
  • מיכל שמנת מתוקה צמחית
  • 1.5 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת סוכר

הוראות הכנה:

משמנים תבנית עגולה 24' ומחממים תנור על 160 מעלות.
אנחנו מערבבים קודם כל את החומרים הרטובים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים. שופכים את הקערה עם החומרים היבשים אל הקערה עם החומרים הרטובים, ומערבבים בעדינות ולא יותר מידי. גם אם ישנם גושים מעבירים לתבנית, דופקים אותה 3 פעמים על השיש ומכניסים לתנור. בין 40 דקות לשעה , תלוי בתנור . בודקים עם קצה סכין- אם הקצה נקי סימן שמוכן.
הקצפת: שופכים את מיכל השמנת ,הסוכר ואבקת הסוכר לקערה ומקציפים. מקציפים עד שנוצרת לנו קצפת יציבה .
לאחר שהעוגה יצאה מהתנור אנו נותנים לה להתקרר עד שתהיה קרה לחלוטין ורק אז מורחים את הקצפת. שומרים את העוגה מכוסה במקרר .