קינוחים טבעוניים הם קינוחים טעימים, מעולים ומיוחדים, רק שאינם מכילים מוצרים מן החי. המוצרים מן החי שלרוב משתמשים בהם לקינוחים הם ביצים, חלב ומוצריו, ג'לטין ודבש, ובטבעונות מצאו תחליף או תחליפים לכל אלה.
תפקיד הביצים לרוב הוא הדבקת הבלילה וייצוב המרכיבים בעיקר בהקצפה, תפקיד החלב ומוצריו הוא בעיקר טעם, מרקם ושומניות שכל קינוח צריך, תפקיד הג'לטין הוא ייצוב ונתינת מרקם ג'לי יציב תפקיד הדבש הוא המתקה בטעמו המיוחד של הדבש.
ניתן להמיר את כל המוצרים האלה במוצרים צמחיים וטבעיים, אשר לא נגרם כל סבל ולא נפגעה שום נפש חיה בשביל להפיקם. למשל במאפים חשבו שאם לא ישימו ביצים, המאפה ייצא מפורק ומתפורר, אך מסתבר כי זהו שקר גדול מכיוון שעם טיפה טחינה, בננה, רסק תפוחים, חומץ תפוחים או סודה לשתיה ניתן לקבל מאפים מוצלחים בעלי מרקם זהה למאפים המכילים ביצים.
אנשים חשבו שקצפת או קרמים לעוגות ניתן להפיק רק עם חלב, חמאה ושמנת, אך קרם קוקוס ושמנת צמחית עושים את העבודה בצורה מושלמת ובריאה יותר. בנוסף, כל מתכון אשר כתוב בו לשים חלב או חמאה ניתן להמיר מוצרים אלה בחלב סויה, שקדים או אורז ולקבל תוצר מושלם.
לא הרבה יודעים זאת, אך הג'לטין עשוי מעצמות ועורות של בעלי חיים, הוא חלבון קרישי אשר מייצב ומקריש לאחר שמעורבב בנוזל חמים שעבר צינון. בארצנו מטעמי כשרות משתמשים בעיקר בג'לטין העשוי מעצמות דגים מרוסקות, והוא נמצא בכל סוכריות הגומי, מיני ממתקים וקינוחים רבים. הטבעונים מצאו תחליף מצויין, אשר נקרא אגר אגר או טפיוקה, שעושים את העבודה ומפיקים בעזרתם קינוחים נהדרים!
הדבש נגנב מכוורות הדבורים, אשר עובדות בפרף בכדי לבנות ולפתח את הכוורת. הדבורים, שעומלות רבות לשם הפקת הדבש, מורחקות בצורה אלימה מביתן, וכשחוזרות מגלות כי כל עמלן נעלם. ניתן להמתיק עוגות ועוגיות בכל כך הרבה סוגי ממתיקים, וניתן ליצור טעם של דבש אם מעוניינים בעוגת דבש. אין צורך לתמוך בסבלן של הדבורים כאשר יש כל כך הרבה פתרונות חלופיים ומוצלחים לא פחות.